Eerste item

Logeermogelijkheden

Logeermogelijkheden voor leerlingen van een ZML school
MIDDIN

Dit is een organisatie die veel woon- en dagbestedingsmogelijkheden heeft in Den Haag. Zij hebben aan de Sterrenkrooshof een woning waar zij ook een aantal logeerplekken hebben.

Sterrenkrooshof is een hofje in de Haagse Wijk Wateringse Veld. Rondom een veilige binnentuin zijn verschillende jeugdgroepen van Middin gevestigd.

Sterrenkrooshof is een logeerplek voor kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking. Men biedt veel flexibiliteit en mogelijkheden., een veilige omgeving met een voorspelbare dagindeling en speelmogelijkheden.

Sterrenkrooshof 3 biedt acht logeerplekken voor kinderen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Het ene kind komt een weekend, het andere kind door de weeks of tijdens een vakantie. Dit kan structureel of periodiek, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

 

Adresgegevens:

CLIC, cliëntloket van Middin

Tel. 070 372 12 34

Email: klantcontact@middin.nl

  

IPSE DE BRUGGEN

Dit is een organisatie die veel woon- en dagbestedingsmogelijkheden heeft vooral in de omgeving van Den Haag zoals Nootdorp, Delft.

 

Tijdelijk verblijf: Even lekker in een andere omgeving? Voor jou misschien een verfrissende ervaring. Je ontmoet nieuwe mensen en je doet andere dingen dan thuis. En je ouders? Die kunnen dan ook even iets voor zichzelf doen.

Van mooie boerderij tot een ruim huis: Bij ons heb je verschillende mogelijkheden om gezellig te logeren. Van een mooie boerderij in de polder tot een ruim huis in de stad met een (speel)tuin. Kom je bij ons logeren? Dan maken we goede afspraken over zorg en begeleiding. En het belangrijkste? Je hebt vooral een ontspannen en fijne tijd!

Waar je allemaal kunt logeren: Op verschillende plekken in Zuid-Holland kun je bij ons logeren. Wil je een paar dagen bij ons logeren, of zelfs een paar weken? Geef het door bij ons zorgloket.

 Stichting Ipse heeft logeerhuizen in Zoetermeer, Nootdorp, Delft, Den Haag en Naaldwijk, voor iedereen die met een verstandelijke of meervoudige beperking thuis woont.

 

Adresgegevens:

Stichting Ipse

Brasserskade 4, Nootdorp

015-32102200

info@ipse.nl

www.ipse.nl

 

LEVIN

Dit is een organisatie in Den Haag waar ouders met PGB zorg kunnen inkopen, bijv. voor logeren.

 

Logeren. Even lekker een weekend ertussen uit! Het is heel prettig en leuk voor een kind om even buitenshuis met leeftijdsgenoten plezier te maken. Voor ouders fijn om even iets anders te doen! Wij organiseren zelf elke maand een logeeractiviteit voor jongeren met een verstandelijke beperking van 6 t/m 23 jaar. De logeeractiviteiten vinden plaats in een weekend van vrijdagmiddag 16.30 uur t/m zondagmiddag 16.30 uur. Wij logeren altijd bij Boerderij Dichtbij in Wateringen (Den Haag), vakantiepark Kijkduin in Den Haag of vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar. Wij hebben een vast team met enthousiaste begeleiders die al jarenlang deze weekenden tot een feestje maken voor de kinderen. Maar ook werken wij samen met twee gezinnen die bij hen thuis logeermogelijkheden bieden.

 

Adresgegevens:

Levin v.o.f.

Tauro gebouw

Laan van Vredenoord 33

2289 DA Rijswijk

Tel.070 8200523

E: info@levin-zorg.nl

 

ZORGBOERDERIJEN
Er zijn ook zorgboerderijen waar kinderen kunnen logeren.

 

http://www.zorgboerderijzoetermeer.nl

Zorgboerderij Swaenensteyn is een plek waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen welkom zijn die extra begeleiding nodig hebben in hun ontwikkeling. In een groene en ruimtelijke omgeving worden tal van activiteiten geboden, gericht op ontwikkeling en ontspanning. De locatie in Zoetermeer en Hazerswoude-Dorp hebben dezelfde opzet en zijn beiden landelijk en groen gelegen met veel ruimte. Zoetermeer is goed te bereiken met OV en ligt aan de stadskern.  Locatie Hazerswoude ligt buiten de dorpskern en is lastiger te bereikbaar met OV. Op de zorgboerderij komen kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek, zoals autisme, ADHD, gedragsproblemen of een verstandelijke beperking. Een aantal van hen is vastgelopen op school of bij de klinische (dag-)behandeling. Anderen hebben een steuntje in de rug nodig tijdens de middag- of zaterdagbesteding. Daarnaast biedt de zorgboerderij logeeropvang.

 

http://www.zorgboerenzuidholland.nl

Op deze site staan zorgboerderijen in Zuid Holland die ook logeermogelijkheden bieden. De boerderijen die er op staan liggen onder Rotterdam.